Leguma care regenerează ficatul și întărește sistemul imunitar. Este considerată cea mai sănătoasă din lume și nu se găsește oriunde

09 nov. 2021
Leguma care regenerează ficatul și întărește sistemul imunitar. Este considerată cea mai sănătoasă din lume și nu se găsește oriunde
Foto: Iñigo De la Maza on Unsplash

Fiecare legumă are beneficiile ei pentru organism, însă aceasta s-a făcut remarcată pentru efectul ei reparator asupra celulelor hepatice, dar și pentru efectul benefic asupra sistemului imunitar.

Ridichea neagră este un adevărat medicament natural, iar cercetătorii spun că este cea mai sănătoasă legumă din lume, acest lucru fiind susținut de multitudinea de studii efectuate în ultimii ani.

Această legumă este orignară din Asia, iar pe lângă vitamina C pe care o conține din abudență, are și vitamina B9, calciu, fier, dar și potasiu. De ce este atât de specială? Pentru că este bogată în antioxidanți, care o fac să aibă o acțiune detoxifiantă, antibacteriană, antiseptică, dar și anticancerigenă.

Mulți o consumă sub formă de suc, alții în formă naturală, în salate, sau în alte mâncăruri. Despre ridichea neagră mai trebuie să știi că favorizează eliminarea toxinelor, creşte secreţia bilei şi ajută la evacuarea ei în intestin, susţinând astfel digestia.

Te poate scăpa de răceală

De asemenea, cei care se confrută cu tuse pot opta și ei pentru această legumă, care fluidizează și elimină mucozitățile, ea fiind recomandată atât pentru tusea uscată în sinuzită şi în răceală.

Pentru că are și proprietăți antimicrobiene şi antivirale, ea stimulează sistemul imunitar, iar fibrele pe care o conține sunt de mare ajutor pentru normalizarea tranzitului intestinal.

Cum poți consuma ridichea neagră

Ridichea neagră ameliorează și circulaţia sangvină, având de asemenea proprietăţi diuretice și în același timp ajută la menţinerea nivelului normal al colesterolului şi al trigliceridelor.

Cei care se confruntă cu oboseală pot opta și ei pentru ridichea neagră. Datorită vitaminelor și mineralelor pe care o conține poate combate starea de somnolență dar și de stres.

Mare atenție însă la modul în care o consumi. Pentru a-ți proteja ficatul și pentru a avea un sistem imunitar bine pus la punct, specialiștii recomandă 1 linguriţă de suc de ridiche neagră de 2 până la 6 ori pe zi și nu mai mult de 100 ml de suc pe parcursul unei zile, dar fiind efectul său puternic.