Medicul infecționist Adrian Marinescu vine cu vești bune. A spus când se va sfârși pandemia: „Dispare cu totul”

20 sept. 2021
Medicul infecționist Adrian Marinescu vine cu vești bune. A spus când se va sfârși pandemia:
Dr. Adrian Marinescu

Încă de la începutul pandemiei, medicul infecționist Adrian Marinescu a fost în prima linie. El a fost purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș și a furnizat permanent informații publicului despre evoluția virusului care a îngrozit planeta. Acum vine în sfârșit cu vești bune.

Medicul Adrian Marinescu a spus când se va sfârși pandemia, cel puțin în opinia lor, pentru că în momentul de față nicio organizație sau instituție nu a venit cu predicții în acest sens. Campania de vaccinare merge prost în România, iar în ultima perioadă rata îmbolnăvirilor a sărit în aer.

Deja Bucureștiul se apropie din nou de o rată de trei la mie, ceea ce înseamnă că o serie de restricții se vor institui, în special pentru cei nevaccinați. Va fi necesar certificatul COVID pentru a putea intra în anumite locuri în scurt timp.

Când se va sfârși pandemia

„Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie (…). Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi. Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă”, a spus medicul Adrian Marinescu, la emisiunea De-a viaţa ascunselea, de la Antena 3.

Doctorul a mai spus și că pentru el este foarte important să vindece oameni și că nu există un sentiment mai înălțător ca acesta. Optimismul este important în boală, așa că el preferă să gândească mereu pozitiv.

„Când reuşeşti să faci pe cineva bine, mai ales un caz dificil, nu există un alt sentiment mai plăcut, sufleteşte, e un sentiment grozav. Nu e sentiment mai plăcut ca o vindecare a cuiva. Dar trebuie să fiu calm, ca să pot transmite binele. În plus, dacă te panichezi, greşeşti mult mai uşor”, a conchis Adrian Marinescu.