Motivul pentru care românii slăbesc extrem de greu. Care este cea mai mare greșeală pe care o fac. Mihaela Bilic a dat răspunsul

20 oct. 2021
Motivul pentru care românii slăbesc extrem de greu. Care este cea mai mare greșeală pe care o fac. Mihaela Bilic a dat răspunsul
Sursa foto: Instagram

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din țară și este o prezență constantă la televizor. Medicul vine cu detalii despre alimentația românilor și răspunde la o întrebare de interes: de ce slăbesc aceștia așa de greu? 

De profesie medic, Mihaela Bilic a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București și este specialist în diabet, nutriție și boli metabolice. De asemenea, ea este gazda emisiunii „Doctor de bine”, de la Pro TV, unde oferă telespectatorilor informații medicale utile.

Într-un interviu recent aceasta a explicat care este de fapt motivul pentru care românii slăbesc așa de greu. În opinia sa, problema o reprezintă mâncarea proastă pe care o preferă românii, dar și mentalitatea.

„Românii nu slăbesc mai greu, doar mănâncă mai prost. Și mult prea mult. Suntem o societate săracă și disfuncțională, care nu a scăpat încă de sechele din trecut. La noi mâncarea este un instrument de afirmare socială și o metodă de a arăta celor din jur grija și dragostea. Ne îndopăm și îi îndopăm pe ceilalți ca să demonstrăm iubirea, valoarea”, spune medicul pentru tvmania.ro.

Silueta nu este o prioritate pentru români

Mihaela Bilic consideră că preocupările pentru siluetă vin pe planul doi, după ce alte nevoi mai stringente sunt satisfăcute.

„Faptul că avem frigiderul și burta pline ne dă un sentiment de siguranță, de care avem nevoie în contextul actual. Preocupările legate de siluetă vin după ce restul de nevoi îți sunt satisfăcute – siguranța zilei de mâine, salariul și locuința, familia, recunoașterea personală și profesională, relații sociale, hobby-uri și activități recreative. Dacă nu le avem pe acestea, le înlocuim cu mâncare”, mai spune aceasta.

În ceea ce privește alimentele care nu ar trebui să lipsească din frigiderul fiecăruia, medicul spune că trebuie să avem din toate câte puțin, dar în special legume proaspete, produse lactate și pește.

„Aș spune din toate câte puțin: produse lactate, pește (gras dacă se poate), legume proaspete, ouă … iar din cămară fasole boabe și mazăre, mălai, cartofi, murături, prune uscate, semințe de dovleac”, conchide Mihaela Bilic.