Nu beți niciodată cafea la această oră a dimineții! Avem în corp prea mult cortizol

16 oct. 2021
Nu beți niciodată cafea la această oră a dimineții! Avem în corp prea mult cortizol
Sursa foto: Pixabay

Dacă sunteți una dintre milioanele de persoane care abia pot să se „târască” dimineața din pat și primul lucru pe care îl faceți este să mergeți la bucătărie pentru a vă prepara cafea, trebuie să știți că nu e cel mai corect lucru. Dr. Karan Raj, celebru pentru sfaturile medicale pe care le dă pe rețelele de socializare ne sfătuiește cu totul altceva.

Chiar dacă mulți dintre noi credem nu putem funcționa corect fără cafeaua de la prima oră, medicul recomandă să lăsăm organismul să se trezească singur, pentru a putea intra în mod natural în ritmul de lucru. Dr. Karan Raj a avertizat în acest sens că nu este bine ca primul lucru pe care-l facem dimineața este să ne bem cafeaua.

Când este bine să bem cafeaua?

„Nu beți cafeaua imediat ce v-ați trezit!”, a declarat medicul la BBC Morning Live, într-un clip pe care l-a distribuit ulterior pe conturile sale de socializare. „Organismul dumneavoastră se trezește, în mod normal, cu cortizol, dimineața fiind produsă o cantitate mare!”, a mai spus el.

„Cel mai bine păstrați cafeaua pentru a doua parte a dimineții, atunci când nivelul cortizolului și nivelul de energie scade, astfel încât să beneficiați de cofeină atunci când aveți cea mai mare nevoie”, a spus el.

Cu toate spusele acestuia, mulți din urmăritorii săi au avut păreri împărțite în ceea ce privește sfatul său. Mulți au comentat la postarea sa și au recunoscut că nu și-ar putea imagina viața de zi cu zi fără cafeaua de la prima oră.

Mulți au glumit că nu se poate fără cofeina de la prima oră, dar unul dintre urmăritorii săi a mărturisit că i-a urmat sfatul. El a spus că timp de o săptămână a testat acest lucru și s-a simțit mult mai bine.

Există totuși o portiță

Și nu este singurul doctor care ne sfătuiește să nu bem cafea de dimineață pe stomacul gol. De asemenea, pe lângă cele spuse de Dr. Karan Raj, cafeaua poate crește aciditatea din stomac, ceea ce poate duce la balonare și vărsături.

Există totuși un truc dacă sunteți genul de persoană care nu își poate începe ziua fără o ceașcă de cafea, deci nu vă faceți griji. Pentru a reduce efectul nociv al consumului de cafea pe stomacul gol, pur și simplu adăugați puțin lapte sau unt în cafea și vă veți simți mult mai bine.