Nu mai arunca apa în care ai fiert orezul! Specialiștii au descoperit că are efecte miraculoase. Cum trebuie folosită

15 nov. 2021
Nu mai arunca apa în care ai fiert orezul! Specialiștii au descoperit că are efecte miraculoase. Cum trebuie folosită
Sursa foto: Pixabay

Orezul este un aliment inclus destul de des în dietele sănătoase și în ciuda acestui fapt nu vă gândiți că nu se pot prepara mâncăruri delicioase cu ajutorul său. De asemenea, orezul are și multe alte întrebuințări de care probabil nu știați.

Pe lângă faptul că este un aliment de bază în Asia și este folosit în prepararea a numeroase feluri de mâncare, orezul are și alte întrebuințări în gospodărie și poate fi extrem de util pentru îngrijirea plantelor.

Mai exact, apa de orez conține azot, potasiu și fosfor, aceste minerale transformând-o într-un adevărat îngrășământ natural pentru plante.

Întrebuințările orezului în gospodărie

Tot ce trebuie să faci este să uzi florile cu apa în care a fost fiert orezul și acestea vor deveni mai rezistente la boli și dăunători. O variantă este să pui apa în pământul plantelor, dar o poți depozita și într-un pulverizator pentru a stropi frunzele. Această variantă din urmă este bine să o folosești dimineața și seara.

Bineînțeles apa de orez trebuie să fie la temperatura camerei și plantele nu trebuie udate excesiv pentru ca rădăcinile acestora să nu putrezească.

Un alt truc pe care îl poți folosi cu apa de orez este pentru curățarea tenului. Pentru asta se fierbe orezul și apa rezultată se depozitează în frigider. Apoi, dimineața o poți folosi pentru a te spăla pe față cu acest lichid, bogat în vitamina E.

De asemenea, orezul poate fi folosit și dacă scapi telefonul în apă. În acest caz este recomandat să decuplezi bateria dispozitivului, dacă acest lucru este posibil. Apoi poți pune telefonul într-un bol plin cu orez, care va trage apa și astfel îți poți salva datele de pe dispozitiv. Este recomandat însă să mergi cu acesta la un specialist pentru o curățare adecvată.

Orezul poate fi folosit și ca lipici, în cazul în care nu ai la îndemână altceva. Se pun câteva boabe la fiert până când amidonul iese din ele și astfel acesta se transformă în lipici.