Nu mai arunca niciodată cojile de banană! Așază-le în cuptor lângă friptură! Efectul va fi magic. Ce alte beneficii neștiute mai au

31 oct. 2021
Nu mai arunca niciodată cojile de banană! Așază-le în cuptor lângă friptură! Efectul va fi magic. Ce alte beneficii neștiute mai au
Sursa foto: Pixabay

Bananele au o multitudine de beneficii și întrebuințări însă, poate nu știați, dar și cojile de banane pot fi utilizate, așa că este bine să vă gândiți de două ori înainte de a le arunca la coș. Pe lângă faptul că pot fi folosite în bucătărie pentru anumite rețete delicioase, acestea au și alte beneficii.

Trucul pentru o friptură delicioasă

În primul rând o întrebuințare a cojilor de banane este pentru friptura la cuptor, care de multe ori nu ne iese cum ne-am dori. În locul unei fripturi apetisante ne trezim că nu are gust. Cojile de banană vin însă să ne salveze în acest caz.

Pot fi adăugate astfel câteva coji de banană la friptura de porc, vită sau de miel și carnea va rămâne suculentă și fragedă. Este un truc nemaipomenit pe care cu siguranță trebuie să-l ții minte.

Cu doar câteva coji de banană evităm carnea tare și cu textura gumată pentru că acele coji vor funcționa ca o pătură pentru bucățile de carne din tavă și împiedică vaporizarea umidității.

Alte întrebuințări și beneficii

În afară de bucătărie, cojile de banană pot avea și alte întrebuințări. Menționăm doar albirea dinților și reducerea ridurilor. Având în vedere că au mult potasiu, cojile de banană vor reduce petele galbene de pe dinți care apar din cauza multor alimente.

Și aplicarea se face destul de simplu. După ce ne-am spălat cu pastă de dinți trebuie doar să frecăm zilnic dinții pentru două minute cu cojile de banană.

De asemenea, pentru că sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, cojile de banană pot reduce ridurile de pe față, ajutând piele să-și recapete elasticitatea și fermitatea.

Pentru aceasta trebuie doar să ne frecăm pe față pentru câteva secunde cu coaja de banană și să o lăsăm să acționeze jumătate de oră sau chiar peste noapte. După aceasta ne putem spăla liniștiți pe față și aplica o cremă hidratantă. Procedura trebuie repetată de trei ori pe săptămână.