Nu mai pune acest ingredient în sarmale. Greșeala care te îngrașă enorm fără să îți dai seama

08 dec. 2022
Nu mai pune acest ingredient în sarmale. Greșeala care te îngrașă enorm fără să îți dai seama

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. Deși mai toată lumea știe cum se prepară acest produs tradițional, iată că sunt câteva detalii de care trebuie să ținem cont pentru a nu acumula mai multe kilograme decât ne-am propus. 

Sarmalele sunt delicioase, însă vin și cu câteva lucruri neplăcute. Acestea au destul de multe calorii, așa că dacă ești la dietă, mai bine te gândești de două ori la cantitate înainte de a le consuma.

Și specialiștii ne recomandă să nu face exces de Crăciun când vine vorba de alimente, pentru că efectele nu vor fi unele prea plăcute.

Rețeta o știm cu toții, însă sunt anumite greșeli de care trebuie să ținem cont pentru a nu fi dezamăgiți de un gust neașteptat. Nutriționistul Mihaela Bilic ne-a dezvăluit câteva secrete.

În realitate, sarmalele sunt o combinație între proteina din carne, cereale, dar și legume, așa că putem spune că sunt un aliment cât se poate de sănătos.

Mai mult de atât, acestea au și efect probiotice, spune nutriționistul.

Cum trebuie să consumi, de fapt, sarmalele

„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie.

Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.

Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Ce greșeală fatală ne poate da peste cap organismul și de asemenea, poate strica într-o oarecare măsură rețeta tradițională? Renunțați la smântână, iar efectul îi vei vedea de unul singur.

Smântâna are o cantitate de grăsime destul de mare, însă vestea bună e că poate să fie înlocuită cu iaurtul grecesc. Astfel, dacă vrei o masă ușoară de Crăciun, mai bine ține cont de sfatul Mihaelei Bilic.