Nu mâncați brânză deloc dacă luați aceste două medicamente! Combinația vă poate fi fatală! Medicii avertizează

12 nov. 2021
Nu mâncați brânză deloc dacă luați aceste două medicamente! Combinația vă poate fi fatală! Medicii avertizează

Diverse medicamente în combinație cu anumite alimente pot fi foarte riscante pentru organism și este bine să le evităm. Nutriționistul Lygia Alexandrescu spune că ne putem face rău singuri fără să știm dacă nu respectăm aceste reguli de bază când vine vorba despre medicamente.

În primul rând, trebuie să avem grijă la brânzeturi, în special cele de tip brie, parmezan, cheddar și Roquefort. Medicul spune că în combinație cu medicamente antidepresive de tip MAO, cum sunt Nardil și Parnate ne punem viața în pericol. Mai exact, acest grup de medicamente care tratează depresia și brânza îmbătrânită ne poate crește tensiunea arterială foarte mult și în unele cazuri poate fi fatală.

Atenție la sucul de grapefruit

Trebuie avut mare grijă și cu alte alimente, mai menționează Lygia Alexandrescu, precum fasolea, varza murată, fasolea verde italiană, berea, vinul roșu, pepperoni și avocado prea copt. Toate acestea nu ar trebui să fie consumate atunci când luăm antidepresive de tip MAO.

O altă combinație de evitat este între sucul de grapefruit și medicamentele pentru controlul colesterolului, unele medicamente psihiatrice, estrogeni, contraceptive orale și multe medicamente pentru alergii. În cazul în care le luăm împreună, ficatul va fi suprasolicitat și nu va lucra în parametri normali.

De asemenea, cei care au astm și iau medicamente pentru a-și trata această afecțiune este bine să evite băuturile cu cofeină deoarece pot provoca excitabilitate excesivă, scrie VoxBiz.ro.

Roșiile și tulburările digestive

Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne atenționează și asupra medicamentelor antiinflamatorii și pentru artrită. În cazul în care avem în principal o alimentație bogată în grăsimi este bine să evităm această combinație.

În fine, roșiile pot fi și ele un motiv de îngrijorare pentru că, pe lângă pesticidele cu care sunt stropite, acestea conțin o substanță toxică denumită solanină. Din cauza ei putem avea dureri de cap și, în plus, poate provoca alergii și reflux gastroesofagian.

Roșiile nu sunt recomandate nici persoanelor care suferă de tulburări digestive. În cazul acesta este bine să le consumăm foarte rar sau deloc pentru că pot provoca probleme intestinale, în special în cazul în care au fost stropite cu substanțe toxice sau dacă au fost forțate să se coacă mai repede.