Nu ține aceste plante în casă! Sunt vampiri energetici. Mulți le cumpără fără să știe. Lidia Fecioru avertizează

09 iun. 2022
Nu ține aceste plante în casă! Sunt vampiri energetici. Mulți le cumpără fără să știe. Lidia Fecioru avertizează

Mulți români preferă să țintă plante în casă, însă este important de știut care sunt benefice și care ne fură energia. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru ne îndrumă în ceea ce privește plantele pe care le ținem în casă.

În cadrul emisiunii ”Adevăruri ascunse” de la Antena 3, Lidia Fecioru a vorbit despre ce plante ar trebui să ținem în casă, având în vedere că unele dintre ele ne fură energia, în timp ce altele ne aduc energie pozitivă.

Lidia Fecioru spune că atunci când oamenii au anumite stări de rău în timp ce stau acasă, acest lucru se poate pune pe seama anumitor plante care produc oboseală.

”Câteodată, stai în casă şi ai senzaţie de vomă, te doare capul şi nu poţi să-ţi dai seama de la ce. Sunt anumite plante care te obosesc. 

De exemplu, porumbarul. Să nu se aducă ramuri de porumbar, pentru că legenda spune că, coroana lui Iisus Hristos a fost făcută din porumbar. A adus atât de multă durere, iar ea şi acum aduce durere în casă. Se spune că, dacă îl aduci în casă, urmează să ai un deces în casă. 

Salcâmul galben a fost îndelung folosită pentru magia de toate felurile pentru purificare şi curăţare. Cei care credeau în proprietăţile ei, agăţau acest salcâm la uşă, dar nu aduceau în casă. E bine să o pui afară ca să nu intre ghinionul”, spune aceasta.

Bioenergoterapeutul mai spune că pe lista plantelor care sunt nocive pentru organism se numără laptele cucului, hortensia, limba soacrei, planta păianjen, chiparosul, orhideea și feriga.

”Laptele cucului sau euforbia. Se spune despre această plantă că dacă este adusă în interiorul casei, le poate aduce locuitorilor depresie sau boli fizice. Totuşi, lăsat afară, în aer liber, îi protejează pe cei nou-născuţi. 

Hortensia este foarte frumoasă şi înfloreşte frumos, dar atrage ghinion în dragoste. Dacă o tai şi o pui în vază se pune că dacă în acea casă există fete nemăritate, acestea vor rămâne nemăritate toată viaţa. 

Dacă ai o plantă de limba soacrei în casă, ar fi bine să scapi de ea cât mai repede. Se spune că, atrage gândurile negative şi învrăjbeşte locuitorii din casă.

Planta păianjen, alături de plantele care cresc în jos, duc toată energia pozitivă în jos. Se spune că,  ele nu trebuie să fie ţinute în casă pentru că atrag energiile negative şi chiar decesul. 

Deşi este un puternic purificator de aer, chiparosul era numit în antichitate şi arborele morţii. Atrage moartea şi energiile negative. Este de 4 ori mai puternica decât crinul. 

Orhideea este o floare adorată de întreaga lume. Se consideră a fi un dar foarte frumos. Poate influenţa negativ pe cei care sunt nehotărâţi şi nu au voiţă de fier. Se pare că apogeul este dimineaţa, devreme sau în toiul nopţii. 

Feriga este tot o plantă curgătoare. Absoarbe energiile benefice din casă şi te lasă fără vlagă şi voinţă. Nu este o plantă potrivită pentru mediul ambiental. O soluţie ar fi să o pui în faţa televizorului. Se încarcă cu energia electrostatică a electrocasnicelor. Este posesivă. Îţi poate pune viaţa în pericol”, mai spune Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru spune ce plante sunt benefice pentru casă

Pe de altă parte, Lidia Fecioru spune că sunt și plante care sunt benefice pentru a le putea ține în casă, iar acestea sunt violeta africană, iasomia, planta banilor și busuiocul cerbilor. De asemenea, bioenergoterapeutul spune și care sunt beneficiile pe care le aduc aceste plante.

”Violeta africană este o plantă sacră care aduce energiile bune în casă.

Iasomia, care miroase super şi este sezonul ei, dacă o aducem în casă, aduce energie pozitivă.

Planta banilor este bine să o avem în casă. Chiar în ghiveci se pune un bănuţ. Se spune că îţi umble casa de bani. 

Busuiocul cerbilor este altă plantă benefică. Dacă obişnuim să ne certăm în casă, ar fi bine să aveam această plantă. Atrage armonia şi liniştea în familie. Mare atenţie la copii, pentru că este toxică”, spune Lidia Fecioru.