Pfizer, Moderna sau Johnson? Care este cel mai eficient vaccin anti COVID-19? Autoritățile din SUA au prezentat pentru prima oară date statsitice

19 oct. 2021
Pfizer, Moderna sau Johnson? Care este cel mai eficient vaccin anti COVID-19? Autoritățile din SUA au prezentat pentru prima oară date statsitice
Foto: hakan german from Pixabay

Bilanț îngrijorător în România. Peste 18.000 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore și 574 de morți, un record anul acesta. Secțiile de terapie sunt pline și se așteaptă cifre și mai îngrijorătoare.

România se află în prezent pe locul 1 în lume ca număr de decese din cauza COVID-19. În țara noastră mor zilnic de coronavirus 16,44 de oameni la milionul de locuitori. Pe locul 2 se află Rusia, care are o cifră zilnică a morților de 6,46, iar pe 3 SUA, cu 4,91. Chiar și în acest context, românii refuză vaccinarea.

Experții de la Organizația Mondială a Sănătății sunt de părere că abia în anul 2024 vom atinge imunitatea de turmă în România, conform unor analize realizate odată cu venirea în țară pentru a ne ajuta la gestionarea pandemiei.
Situația nu este una foarte bună nici în SUA, care au pus România pe lista neagră. Mai exact au alertat cetățenii să nu meargă în țara noastră pe care o consideră focar de infecție.

Pfizer, Moderna, Johnson…. sau Astra Zeneca?

Pentru prima dată, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a publicat date despre situatia infectărilor și deceselor pentru vaccinați/nevaccinați în perioada Aprilie Septembrie 2021, când varianta Delta a devenit predominantă în Statele Unite. Concluziile desprinse sunt următoarele:

Riscul de infectare al nevaccinaților este de 6 ori mai mare, iar riscul de deces de 11 ori mai mare.
Moderna este cel mai eficient vaccin, urmat de Pfizer și Johnson. AstraZeneca nu a cerut autorizarea în SUA, deci nu se cunosc date.
Situația în Marea Britanie este tot îmgrijorătoare. S-a ajuns la peste 40.000 de infectări pe zi. Partea pozitivă este că numărul deceselor este foarte mic, de aproximativ 50 și doar maxim 7.000 de spitalizări, la o populație de 5 ori mai mare decât a României. Vaccinul îi protejează pe britanici de formele grave.