Remediul natural pentru detoxifierea ficatului și a colonului. Se folosește ceapă. Lidia Fecioru a prezentat rețeta corectă

06 nov. 2021
Remediul natural pentru detoxifierea ficatului și a colonului. Se folosește ceapă. Lidia Fecioru a prezentat rețeta corectă
Sursa foto: Facebook

Deși toate legumele sunt importante pentru sănătate, anumite tipuri oferă beneficii unice. Este și cazul cepei, care face parte din aceeași grupă cu usturoiul, prazul și arpagicul. Aceste legume conțin diverse vitamine, minerale și compuși care s-a dovedit că ne îmbunătățesc starea de sănătate.

De fapt, proprietățile medicinale ale cepei sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri, când erau folosite pentru a trata afecțiuni precum durerile de cap, bolile de inimă și diverse răni. Ceapa este bogată în nutrienți, ceea ce înseamnă că are un conținut scăzut de calorii, dar este bogată în vitamine și minerale. O ceapă medie are doar 44 de calorii, dar oferă o doză considerabilă de vitamine, minerale și fibre.

Bogată în vitamina C și B

Această legumă este deosebit de bogată în vitamina C, care ajută în reglarea imunității, producția de colagen, repararea țesuturilor și absorbția fierului. Vitamina C acționează, de asemenea, ca un antioxidant puternic în corpul dumneavoastră, protejându-vă celulele împotriva daunelor cauzate de moleculele instabile numiți radicali liberi.

De asemenea, ceapa este bogată în vitamine B, care joacă un rol cheie în metabolismul organismului, producția de globule roșii și funcția nervoasă. În cele din urmă, este o sursă bună de potasiu, un mineral de care mulți oameni duc lipsă.

Ceapa, sursă excelentă de antioxidanți

Ceapa conține peste 25 de soiuri diferite de antioxidanți flavonoizi. Ceapa roșie, în special, conține antociani, pigmenți speciali care conferă cepei roșii culoarea lor profundă. Mai multe studii au arătat că persoanele care consumă mai multe alimente bogate în antociani au un risc redus de boli de inimă. În plus, s-a descoperit că antocianinele protejează împotriva anumitor tipuri de cancer și diabet.

Nu în ultimul rând, ceapa este un leac natural pentru ficat și pentru detoxifierea intestinului gros. Având în vedere toate aceste beneficii pe care le are ceapa, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a împărtășit un remediu simplu pentru detoxifierea ficatului și a colonului.

„Se ia o ceapă și se crestează în formă de cruce, până la jumătate. Ceapa se pune într-un vas, peste care se toarnă ceai, de orice fel. Conținutul se bea pe parcursul unei zile, timp în care se mai poate adăuga ceai de câteva ori, după dorință. Este un remediu excelent pentru detoxifierea ficatului și a colonului”, a spus Lidia Fecioru.