Remediul natural pentru ficatul gras. Lidia Fecioru a explicat în detaliu cum se prepară și cum trebuie băut

17 nov. 2021
Remediul natural pentru ficatul gras. Lidia Fecioru a explicat în detaliu cum se prepară și cum trebuie băut
Sursa foto: Facebook

În general, micile fructe roșii sunt folosite în special pentru ceaiul de măceșe, dar pot fi utilizate și în alte preparate delicioase. Este cunoscut faptul că măceșele au de 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele și de 200 de ori mai multă decât merele. Una dintre rețetele recomandate de Lidia Fecioru este foarte bună pentru cei care suferă de ficat gras.

Pe lângă faptul că măceșele sunt bogate în vitamina C, aceste fructe sunt o sursă bună și pentru vitamina A, B1, B2, B3, K. Astfel, având un aport multiplu de vitamine, ceaiul de măceșe contribuie la întărirea sistemului imunitar și este unul din cele mai cunoscute remedii populare.

De secole acesta este folosit pentru a crește imunitatea organismului și pentru a trata afecțiuni precum alergiile, obezitatea, diabetul, constipația, colicii abdominale, bolile respiratorii, problemele aparatului urinar sau afecțiunile gastrointestinale.

În plus, măceșele sunt un bun remediu natural pentru ameliorarea afecțiunilor ficatului, pentru că au proprietatea de a mări secreția de bilă. De asemenea, ceaiul de măceșe este indicat bolnavilor cu infecții biliare, colecistită, litiază ori dischineza biliară.

Rețeta pentru un ficat gras

Din aceste motive, cei care au o afecțiunea numită și ficat gras, chiar dacă nu mănâncă alimente pline de grăsime, pot considera măceșele de real ajutor și un adevărat leac natural.

Rețeta este simplă și tot ce trebuie să folosim sunt măceșe uscate pentru a prepara ceaiul, după cum ne mărturisește bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

„Într-un termos de circa 1 litru, se pun 20 boabe de măceşe, se pune apă fierbinte peste ele şi se lasă 12 ore. Apoi se toarnă din ceai într-un pahar şi punem trei linguri de sorbitol sau xilitol, amestecăm bine şi se bea o dată, dimineaţa, pe stomacul gol. Peste 20 de minute, se bea încă un pahar. După jumătate de oră, punem mânca”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la Antena 3.

Potrivit acesteia, procedeul trebuie să-l repetăm de şase ori, la un interval de două zile și este un tratament natural pentru ficatul gras.