Toți cei care au această grupă de sânge ar avea la bază origini extraterestre. Doar 15% o au. Ce semne distinctive au, potrivit ultimelor cercetări

18 oct. 2021
Toți cei care au această grupă de sânge ar avea la bază origini extraterestre. Doar 15% o au. Ce semne distinctive au, potrivit ultimelor cercetări

Din alcătuirea sângelui fac parte celule roșii, celule albe și trombocite într-un lichid numit plasmă. Grupa sanguină este identificată de anticorpi și antigeni din sânge și este foarte importantă. Unii cercetători susțin chiar că unii oameni, care prezintă anumite particularități nu ar veni de fapt de pe Pământ, ci de pe altă planetă.

Există patru grupe de sânge, mai exact 0, A, B sau AB. De asemenea, globulele roșii au uneori un alt antigen, o proteină cunoscută sub numele de antigen Rh, care poate fi pozitiv sau negativ. Majoritatea oamenilor au RH pozitiv și doar 15% de pe tot globul au RH negativ. Tocmai despre aceștia din urmă, cercetătorii spun că prezintă anumite particularități și nu ar proveni de pe Pământ.

Să vorbim despre aceste particularități. În primul rând, cei cu RH negativ nu pot primi sânge decât de la cei cu același tip de RH, dar pot dona către cei cu RH pozitiv și negativ. Cercetările arată că cei cu RH negativ provin în marea majoritate din nordul Europei, au ochii verzi sau albaștri, părul șaten orange, au membrele reci și sunt sensibili la temperaturi ridicate. În plus, ei ar avea o putere mentală superioară, conform VoxBiz.ro.

Pe de altă parte, în cazul femeilor însărcinate cu copii care au RH negativ, există anumite particularități care pot crea dificultăți la naștere. Riscul în acest caz ca bebelușii să nu supraviețuiască sau să se nască cu anumite probleme este mai mare.

Importanța RH-ului

RH-ul are o mare importanță la naștere. În cazul în care mama are RH-negativ, iar fătul RH-pozitiv, la prima sarcina în sângele mamei se vor produce anticorpi anti-RH. La o a doua sarcină, în cazul în care fătul are RH-pozitiv, anticorpii anti-RH produși anterior, vor distruge globulele roșii din sângele fătului ceea ce va duce la boală hemolitică, spun specialiștii de la Centrul de Diagnostic și Tratament Victor Babeș.

În acest context, trebuie acordată o atenție sporită în cazul transfuziilor. Dacă cei cu RH negativ primesc sânge cu RH-pozitiv, în sângele lor vor apare anticorpi anti-RH ceea ce va avea influență negativă, în viitor, atât din punct de vedere al transfuziilor cât și al unei sarcini în cazul unui făt cu RH-pozitiv.

Din fericire există tratament în aceste cazuri de naștere, dar acesta diferă în funcție de severitatea situației și o transfuzie de sânge la copilul nenăscut poate fi necesară în cazuri mai severe. În cazul în care nu se tratează problema, poate duce la leziuni ale creierului copilului, dificultăți de învățare, surzire și orbire. De asemenea, cazurile severe pot duce chiar și la mortalitate.