Trucul care te ajută să reduci mult factura la energie electrică. Doar așa ajungi să plătești jumătate din suma lunară

09 dec. 2022
Trucul care te ajută să reduci mult factura la energie electrică. Doar așa ajungi să plătești jumătate din suma lunară

Factura la energie electrică poate crește extrem de mult acum, când temperaturile au coborât câteva grade. Specialiștii spun ce trucuri putem folosi pentru a nu sta în frig și pentru a nu plăti sume mari de bani.

Temperaturile au început să scadă din ce în ce mai mult, iar oamenii se gândesc cu teamă la pornirea aparatelor de încălzit pentru a nu plăti facturi exorbitante.

Din acest motiv, specialiștii au venit cu o serie de sfaturi pentru a avea căldură în casă fără a fi nevoiți să scoată sume uriașe de bani pentru plata facturilor la energie electrică.

Așadar, specialiștii ne recomandă să încălzim doar camera în care stăm. Folosiți termostatul pentru a monitoriza temperaturile din fiecare cameră din casă și porniți încălzirea doar în camera pe care o utilizați sau urmează să o utilizați (de exemplu, dormitorul). Nu are rost să porniți toate caloriferele dacă nu toate camerele sunt folosite.

Mai degrabă decât să mențineți temperatura la un grad mai ridicat, păstrați-o la un nivel scăzut, deoarece acest lucru vă poate economisi bani. Acest lucru se datorează faptului că reduce cantitatea de energie utilizată, iar câteva grade ar putea face o mare diferență – cu un grad mai puțin ați putea economisi 100 de lire sterline pe an.

Spre deosebire de modificarea termostatului, temperatura de pornire se ocupă de modul în care boilerul dumneavoastră încălzește apa înainte de a ajunge la radiatoare. Dacă reduceți această temperatură la aproximativ 60 de grade, ați putea economisi aproximativ 112 lire sterline pe an. Cu toate acestea, trebuie să aveți un cazan combinat pentru a face acest lucru.

Trucurile care te ajută să reduci factura la energie. Ce ar trebui să facem neapărat

Dacă țineți ușile închise, căldura va rămâne înăuntru, iar dumneavoastră și familia dumneavoastră veți avea mai multă căldură. Folosirea unui sistem de protecție împotriva curenților de aer va ajuta la împiedicarea ieșirii căldurii, precum și a pătrunderii curenților de aer.

Țineți ferestrele și jaluzelele închise. Acest lucru va ajuta la reținerea căldurii, menținându-vă cald mai mult timp. Dacă doriți să fiți foarte precaut, ați putea să vă împachetați ferestrele cu bule pentru o protecție suplimentară. Cu cât perdelele noastre sunt mai groase, cu atât mai mult vor împiedica căldura să iasă, mai ales dacă aveți ferestre cu curent de aer.

Orice crăpături pe care le aveți pe pardoseală ar trebui să fie umplute pentru a preveni scurgerea căldurii. Un lucru mic ca acesta poate face o mare diferență.

Probabil că multora dintre noi nu le place să facă acest lucru, dar aerul reținut în radiatoare poate împiedica apa caldă să circule în mod corespunzător. Dacă radiatorul este rece în partea de sus și cald în partea de jos, atunci cel mai probabil are nevoie de purjare. Tot ce aveți nevoie este o cheie de radiator sau o șurubelniță pentru a face acest lucru.

Fiți atenți la ceea ce folosiți – poate că nu aveți nevoie să porniți încălzirea la o anumită oră sau poate că ați setat-o din greșeală să pornească atunci când sunteți plecat. Deși suntem cu toții foarte conștienți de consumul nostru de energie în acest moment, s-ar putea să ne fi scăpat ceva care ne-ar putea ajuta să economisim sute de euro.

 Scoateți din priză „vampirii energetici”

Acestea sunt dispozitive care consumă energie chiar și atunci când sunt lăsate în priză. Atunci când nu le folosiți, închideți-le complet și scoateți-le din priză – nu fac decât să irosească energie și să vă golească portofelul.

De exemplu, oprirea completă a televizorului de la rețeaua electrică vă poate economisi 24 de lire sterline în plus pe an, în timp ce cuptorul cu microunde vă poate economisi 16 lire sterline – toate acestea fac o mare diferență. Bineînțeles, este important de menționat că economiile menționate mai sus pot varia în funcție de aparate și de consumul de energie.

Asigurați-vă că vă adresați unui profesionist, dacă puteți, înainte de a face schimbări majore, scrie The Sun.