Unde găsești cel mai mic preț la benzină și motorină la ora actuală în România. Carburanții au atins prețuri record

07 oct. 2021
Unde găsești cel mai mic preț la benzină și motorină la ora actuală în România. Carburanții au atins prețuri record
Sursa foto: Pixabay

Prețurile benzinei și motorinei sunt în continuă creștere în România, atingând cel mai ridicat preț din ultimii 7 ani. Creșterea este una spectaculoasă, având în vedere că în urmă cu un an benzina era la minimul ultimilor 10 ani. Unde se poate cumpăra cea mai ieftină benzină și motorină?

Dacă motorina a atins cel mai ridicat nivel din ultimii ani, prețul benzinei a crescut spectaculos în ultima vreme, atingând maximul ultimilor 7 ani. În medie, un litru de benzină costa miercuri, 6 octombrie, 6,09 lei, iar motorina a atins pragul de 6 lei pe litru. Ultima dată când prețul benzinei a depășit valoare de 6 lei pe litru a fost în iulie 2014. Pentru motorină, cel mai ridicat nivel a fost atins în octombrie 2018 când prețul era de 6,9 lei.

Unde poți cumpăra cea mai ieftină benzină și motorină

Benzina a înregistrat o creștere de preț impresionantă față de anul trecut când prețul era la minimul ultimilor 10 ani. În mai 2020, un litru de benzină se vindea cu 4,15 lei pe litru, iar motorina ajunsese în aceeași perioadă la 4,4 lei pe litru.

În acest moment, cea mai ieftină benzină din București se poate cumpăra la prețul de 5,99 lei, iar pentru un litru de motorină șoferii trebuie să scoată din buzunar suma de 6.02 lei. Restul orașelor din țară au, de asemenea, prețuri asemănătoare, potrivit ZF.

Astfel, la Cluj Napoca un litru de benzină costă 5,99 lei și motorina ajunge la 5,94 lei pe litru. La Timișoara benzina ajunge la 6 lei, iar motorina costă 5,99 lei. Prețul benzinei sare de 6 lei pe litru la Iași, ajungând la 6,01 lei, dar motorina se menține la 5,97 lei. În fine, la Constanța benzina este, de asemenea, mai scumpă de 6 lei, 6,02 lei mai exact, iar motorina ajunge la 5,95 de lei pe litru.