Unde va fi cea mai frumoasă piață de Crăciun din Europa anul acesta? Ce târguri de Crăciun vor fi deschise și în România

18 nov. 2021
Unde va fi cea mai frumoasă piață de Crăciun din Europa anul acesta? Ce târguri de Crăciun vor fi deschise și în România

Din cauza pandemiei și în acest an au fost anulate numeroase târguri de Crăciun din Europa. De exemplu, nemții au anunțat că cel din Munchen nu se va ține. Acesta era unul dintre cele mai vizitate din lume. În schimb se vor deschide cele din Viena și Budapesta.

Condițiile de intrare vor fi destul de aspre, în sensul că fără certificat verde nimeni nu poate intra. La cel din Viena, chiar și copiii trebuie să prezinte un test PCR.

Cea mai frumoasă piață de Crăciun de anul acesta va fi la Budapesta, spun specialiștii în travel. De altfel, ungurii au impresionat de fiecare dată, însă în 2021 vor să vină cu ceva și mai special.

În anul 2019, târgul de Crăciun de la Budapesta a fost votat ca fiind cel mai frumos din Europa și unul dintre cele mai atractive din lume. În anul 2020, foarte multe piețe de acest tip au fost închise din cauza pandemiei.

Târgurile de Crăciun deschise în România

În România, toate orașele care vor dori, vor purea organiza un târg de Crăciun. Cele mai frumoase se anunță a fi la București, Sibiu și Brașov.

În Capitală, se așteaptă aprinderea luminițelor pe 26 noiembrie 2021 şi și tot atunci se va deschide și Târgul de Crăciun, care va fi organizat în Piaţa Universităţii. Accesul se va face pe baza certificatului de vaccinare. Acesta se va închide pe 26 decembrie.

”Toate costurile pe care municipalitatea le plătește o să fie recuperate din închirieri. Ar fi prima oară când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câștiga din organizarea târgurilor de Crăciun”, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

La Sibiu va fi pentru prima dată când Târgul de Crăciun va fi împrejmuit de un gard. În loc de 120 de căsuțe cu suveniruri și bunătăți, vor fi dpar 80. Vor lipsi trenulețul și pista de mașinuțe, dar va fi adusă roata panoramică, vor avea loc proiecții și va exista un patinoar.

”Limita este de 2500 de persoane. Capacitatea maximă a spațiului ar fi de 7500 de persoane. În momentul în care capacitatea s-a atins, personalul de la porți va fi conectat la stații radio și atunci pe parcurs ce ies niște persoane se va spune se pot lăsa. Daca au ieșit trei persoane, liber încă trei persoane”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizator la Sibiu.