Zara sau H&M? Care dintre cele două magazine înregistrează vânzări mai mari: produsele sunt mult mai apreciate

16 sept. 2021
Zara sau H&M? Care dintre cele două magazine înregistrează vânzări mai mari: produsele sunt mult mai apreciate

Zara sau H&M? Ce preferă românii? Același lucru ca și întreaga planetă, iar datele oficiale arată clar cine a câștigat duelul dintre cele două magazine de haine. Ei bine, Zara s-a impus detașat, reușind să depășească chiar și nivelul de dinainte de pandemie.

H&M își argumentează rezultatele slabe prin faptul că pandemia le-a stopat extinderea în Asia. Doar că același lucru a fost valabil și pentru Zara, care face parte din grupul spaniol Inditex.

Pablo Isla, președintele executiv al companiei,  a declarat că vânzările în magazine şi în mediul online se redresează progresiv pentru toate mărcile şi pieţele, în ciuda restricțiilor impuse de Asia din cauza pandemiei.

Zara s-a impus în fața concurenței

„Am avut un început puternic în sezonul de toamnă iarnă. Distanţarea competitivă a Inditex este mai mare ca niciodată”, a precizat acesta într-o conferinţă telefonică.

Analiştii sunt de părere că cea mai mare parte a consumatorilor şi-au schimbat modul în care-și administrează banii. Mulți au investit în îmbrăcăminte și asta pentru că încet încet oraşele mari revin au revenit la normalitate, ceea ce a ajutat mărcile Inditex, care includ între altele Zara şi Massimo Dutti.

Profitul net al Inditex a ajuns în trimestrul al doilea la 850 milioane euro, cu mult mai mare față de anul precedent când a obținut doar 214 milioane euro.

Inditex a declarat că vânzările au crescut simțitor  în perioada mai-iulie și au ajuns la 6,99 miliarde de euro, fiind cu 7% mai muri decât în ​​aceeaşi perioadă din 2019,.

Reprezentanții Inditex au transmis că 99% dintre magazinele companiei s-au redeschis. Astfel 6.654 de magazine din întreaga lume sunt operaționale, comparativ cu 7.337 de magazine de acum un an.

Planurile Zara pentru viitorul apropiat

Directorul Index a mai anunțat că unul dintre cele mai mari magazine Zara se va deschide la Paris până în la sfârșitul lunii octombrie, iar marca Uterque se va putea găsi în magazinele Massimo Dutti până anul viitor. Toate aceste modificări și relansări fac parte dintr-o strategie a companiei, care va suferi și o transformare digitală.

Chiar dacă s-au redeschis fizic magazine, totuși vânzările online ale Inditex au continuat să crească și încă foarte bine, mai exact au crescut cu 36% în prima jumătate a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, când restricţiile privind mobilitatea pe pieţele cheie, inclusiv Marea Britanie, Germania şi Franţa, au forţat cumpărătorii să cumpere de acasă.

Compania se aşteaptă ca vânzările online să depăşească 25% din totalul vânzărilor din acest an şi va lansa la sfârşitul lunii septembrie o colecţie sportivă pentru bărbaţi sub numele Zara Athleticz, transmit cei de la Reuters.