Google ofertă 1255 de burse românilor. Cum pot fi accesate

24 mart. 2021
Google ofertă 1255 de burse românilor. Cum pot fi accesate

Vești bune pentru românii care doresc să descopere tainele informaticii. Google a anunțat că oferă 1255 de burse celor care sunt interesați de cursuri de IT, în cadrul a două noi proiecte foarte interesante și accesibile. Compania americană va fi cea care va achita costurile.

Practic cursurile sunt realizate în parteneriat cu alte organizații. Ele se vor desfășura pe platforma Coursera și durează aproximativ șase luni. La final, participanții vor primi un certificat recunoscut de angajatori și experiții din această industrie. Cei care aplică nu trebuie să aibă neapărat experiență în domeniul IT.

Care sunt cele două proiecte prin care Google ofertă bursele

Unul dintre proiecte la care se face referire este Digital Women, realizat de Fundația EOS (Educating for an Open Society Romania) cu sprijinul INCO. Bursele vor fi oferite către 755 de femei, interesate de a-și dezvolta o carieră în domeniul tehnologiei.

Proiectul este destinat mai ales femeilor care se află în șomaj sau care au un loc de muncă incert. Bursele sunt destinate pentru urmarea programului „IT Support Specialist Certificate” dezvoltat de Google, găzduit pe platforma Coursera. Detalii despre acest program pe : digitalwomen.eu.

Celălalt program important prin intermediul căruia se acordă burse este cel derulat de Fundația Leaders, organizație parteneră Grow with Google. Prin intermediul acestuia se vor acorda 500 de burse finanțate de Google. Cei care vor beneficia de ele vor putea urma unul din cele 4 programe: IT Support, Data Analytics, Project Management, UX Design. Bursele sunt destinate tinerilor profesioniști și studenților. Detalii și înscrieri pe platforma programului: leaders.ro/scholarships/.

Google a ieșit în evidență prin mai multe inițiative de acest tip

De-a lungul timpului, Google s-a remarcat prin mai multe inițiative de acest tip, iar cele două proiecte nou anunțate fac parte practic din  inițiativa europeană a Google de sprijinire a competențelor digitale „Google Career Certificates”.

„Proiectele pe care le dezvoltăm în România alături de partenerii noștri sunt un sprijin pentru cei afectați de schimbările economice profunde prin care trecem, un mod prin care să dobândească competențele necesare pentru job-urile viitorului. Acestea sunt parte din programul Grow with Google, prin care sprijinim oamenii să-și dezvolte competențele digitale. Grow with Google a fost lansat în România în urmă cu 5 ani, iar până în prezent am pregătit peste 250.000 de persoane”, a transmis Dan Oros, Head of Marketing Google Romania, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției.