Mihai Morar a demisionat. Motivul dureros pentru care a renunțat la propria emisiune. Are legătură cu Cătălin Măruță

17 nov. 2021
Mihai Morar a demisionat. Motivul dureros pentru care a renunțat la propria emisiune. Are legătură cu Cătălin Măruță

Mihai Morar este unul dintre cei mai îndrăgiți moderatori audio din România, însă chiar și așa, a ajuns să experimenteze senzații neplăcute, să nu se mai regăsească, acesta fiind și motivul pentru care a decis să demisioneze.

Celebrul moderator radio a renunțat să mai prezinte emisiunea pe care a moderat-o timp de 13 ani, ”Răi da buni”. A demisionat în urmă cu ceva timp, și a decis să își facă chiar el un podcast, intitulat „Fain & Simplu cu Mihai Morar”, pe care l-a lansat în decembrie anul trecut și pe care îl prezent are 138.000 de abonați.

Realizatorul matinalului de la Radio ZU a mărturisit recent că radiourile sunt un refugiu pentru multe persoane, însă el a ajuns în punctul în care pur și simplu nu mai putea să facă așa numita ”exploatare emoțională”, cum o face spre exemplu colegul său Cătălin Măruță.

”Produsul pe care îl livrez pe radio trebuie să livreze entertainment, conform unei paradigme stabilite de noi. Toate radiourile sunt un refugiu, cum e și podcastul lui Măruță. El face foarte bine exploatare emoțională. Eu nu pot face asta. Nu am mai putut să fac ce face Cătălin pe TV”, a mărturisit Morar.

Cât despre demisia de la ”Răi da buni”, moderatorul radio spune că nu i-a cerut să demisioneze, ci doar a fost informat că va lucra mai puțin, iar după o lună i s-a spus să ia o pauză. El a mărturisit că și-a dat seama de atunci că nu mai are ce căuta la postul respectiv, iar de aici și plecarea sa.

Motivul pentru care a renunțat la emisiunea tv

”A fost un context pandemic în care, pe fondul panicii că nu mai avem publicitate, s-a luat decizia ca să lucrez din 5 zile doar 3, să iau o lună pauză. Acesta a fost contextul. Am știut când am urcat în mașină că nu mai calc acolo niciodată”, a spus Morar.

Mihai Morar povestește că avea o legătură emoțională strânsă cu jobul pe care îl avea în televiziune. Cu toate astea, în momentul în care a renunțat a simțit că s-a eliberat.

Nu se mai regăsea în televziune, nu avea feed back-ul pe care și-l dorea, iar decizia de a pleca a fost cea mai bună alegere, pe care nu o regretă nici măcar acum.

”Am crezut că o să îmi lipsească ceva. A fost sentimentul de eliberare. În 13 ani, în fiecare seară aveam un ritual: mă duceam la TV. Nu îmi ocupa nimic. Prin repetiție, faci lucruri pe care nu iți dorești să le faci. Are legătură cu faptul că știam că nu mă mai regăsesc în exercițiul de a face zilnic televiziune și mă durea că nu mai aveam feedback. Ultima chestie relevantă pe care am făcut-o la Tv a fost interviul cu Fulgy, mie mi-am pus multe semne de întrebări. Televiziunea nu mai era urmărită pentru chestiile astea. Nu renunțam pentru că nu știam că este posibil să înlocuiești ritualul acela cu altceva. Mi-am dat spatiu”, a mai mărturisit acesta.