Premieră istorică pentru România! Avem cel mai superb campion la natație: tocmai a câștigat și aurul european. Cine este Robert Glință

21 mai 2021
Premieră istorică pentru România! Avem cel mai superb campion la natație: tocmai a câștigat și aurul european. Cine este Robert Glință
Robert Glință este cel mai bun înătotor român la ora actuală

Pentru prima dată în istoria României, un înotător reușește să cucerească o medalie de aur la un campionat europan. După argintul obținut în proba de 50 m spate, Robert Glință a ajuns pe locul 1 în cea de 100 de metri, reușind un final de excepție.

Românul are 24 de ani și este considerat unul dintre cei mai frumoși bărbați din natația mondială. Acesta s-a remarcat prin performanțele sale încă de când era junior. El câștigă medalii de la 15 ani, dar aceasta este cea mai valoroasă. Robert Glință este și cea mai mare speranță a României pentru o medalie olimpică.

Robert Glință speră la aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo

“Vă spun sincer că eu țintesc medalia de aur indiferent de ceea ce va fi acolo. Competiția internațională este incredibil de puternică și consider că doar țintind aurul voi extrage toată motivația și energia pentru a face tot ceea ce îmi stă în putință să le țin piept cât mai bine pretendenților la această medalie pentru că tocmai cunoscând cât de puternică este competiția și cât de bine pregătiți vor fi concurenții, aspirând la acest titlu mă face să ridic ștacheta la același nivel ca și ceilalți, pentru a obține cel mai bun rezultat de care voi fi capabil”, a declarat Robert Glință în cadrul unui interviu televizat.

Robert Glință cu medalia europeană de aur la gât

Sportivul a povestit și cum a ajuns la asemenea performanțe. Cu multă muncă. Pe lângă talent este nevoie de multă dăruire și antrenamente, care să-i asigure o formă sportivă foarte bună. Pentru el, nimic nu este mai important decât sportul. Natația este viața lui. Acum va participa la cea de-a doua ediție a Jocurilor Olimpice și speră să fie cu medalie.

Ce program spartan urmează Robert Glință în fiecare zi

“Pentru mine, viața de sportiv de performanță este viața mea. Tot ceea ce fac, toată ziua, săptămâna și de-a lungul anului, totul este pentru performanță. Am două antrenamente aproape în fiecare zi.

În timpul pregătirii intensive am 11 antrenamente pe săptămână, duminica este liberă. Mă antrenez dimineața de la ora 07:00 până la 11:00 la Izvorani, care este destul de lung și obositor. La ora 15:00 începe al doilea antrenament.

Desigur, efortul este unul foarte intens și este necesară multă odihnă pentru acest program de forță. Somnul de noapte este prioritar. Astfel, îmi rămâne puțin timp să mai ies pe afară sau să citesc o carte, însă totul se face în favoarea marii performanțe”, a declarat Robert Glință pentru FANATIK.